top of page

Mijn naam is Vera Meens, geboren in 1981 net over de grens in de prachtige Voerstreek. Samen met mijn man en 2 fantastische dochters woon ik in Ruiselede. We leven heel rustig, zeer dichtbij en met de natuur. Ik ben veel te vinden in de vele bossen in onze prachtige omgeving. Thuis is ons warme nest belangrijk, er zijn voor elkaar en samen genieten van het leven.
Dit is mijn nieuwe leven, want het is heel lang anders geweest.
 
In 2018 liet ik mij naar het spoed brengen door mijn man. Ik was op, helemaal op. Maandenlang sliep ik slechts 2-4 uur of niet. Ik had ontelbaar veel lichamelijke klachten en in mijn hoofd passeerden een miljoen gedachten per minuut.
Het verdict was een burn-out. Maar daar bovenop vooral een stevige bore-out. Het heeft me 10 maanden gekost om me weer enigszins een goed functionerend mens te voelen.

IMG_6119.JPG
Live simply - bloom wildly

Herstel 
Het mooie was dat ik vanaf dag 1 gemotiveerd was om aan mijn nieuwe leven te beginnen. En dat ik vooral mijn 'echte ik' wilde (her)ontdekken. De enige optie was om me kwestbaar op te stellen en dat heeft me zeer sterk gemaakt. Ik geniet weer volop van mijn leven. Nog elke dag bewaak ik goed mijn grenzen.
 
Ik omringde me met een professional team om er stap voor stap weer boven op te komen. Thuis deed ik niets liever dan lezen. Het ene na het andere boek, daarna de eerste studie, dan de tweede, dan de… tot op de dag van vandaag. Ik heb een enorme leer- en studeerhonger.
Tevens leerde ik om beter voor mezelf te zorgen en mezelf terug op de agenda te zetten.
 
Hoogsensitiviteit
Mijn zoektocht naar mijn echte ik, werd ‘de beste workshop van mijn leven’.
Zo ben ik erachter gekomen dat ik een introverte en sensatiezoekende HSP ben, met een perfectionistisch kantje. Ik heb geleerd wat mijn valkuilen zijn, mijn energievreters en energiegevers en bovenal hoe ik dit alles op een gebalanceerde manier als sterke punten kan inzetten.
Door dit gegeven heb ik heel goed voor mezelf kunnen uitmaken wat er best bij mij past, wat ik echt wil en hoe ik het beste uit mezelf kan halen.
Ik ben helemaal opengebloeid.

Bloom Coaching
Ik startte met Bloom Coaching om mee aan het welzijn van de mensen te kunnen bijdragen en om ook de onterechte taboes aan te pakken. Want in kwetsbaarheid, zit juist je kracht.

Untitled_edited.jpg

Opleidingen en erkenningen

2019 - Burn-out coach

2020 - Loopbaanbegeleider - VDAB 

2021 - Perfectionismecoach - Het Ontwikkelingsinstituut - lid van de Beroepsvereniging van Perfectionismecoaches 

2021 - HSP-professional - Open Mind

2021 - Gecertificeerd voor burn-out risicotaxaties - Mentale Veerkrachttesten VK+ en P3 - Michael Portzky

2022 - Hooggevoelig & Strong-Willed Specialist - Janneke van Olphen - lid van de HG&SW Community

2022 - Geregistreerd Schildencoach van de Innerlijke Familie

BloomIcon_Green_edited.png
bottom of page